Lokakuu 2018

Kirja: Anna-Mari Kaskinen: Hyvyyden voimaa. Kirjapaja 2018.

Kirja käsittelee otsikon alla monia jokaiseen päivään kuuluvia asioita ja sitä, miten Jumala on niin monessa mukana. Kirjan teksteistä voi saada voimaa itselle ja sitä kautta jakaa myös kanssakulkijoille.

Kirjan punainen lanka voisi ollakin, miten arjessa kohtaa muita ihmisiä. Nykypäivän elämä tuntuu olevan melko hektistä. Liekö se syynä, ettemme enää jaksa emmekä ehdi kohdata toista ihmistä? Kirja antaa vastauksia siihen, miten pienillä mutta niin suurilla asioilla, voi saada aikaan hyvyyden voimaa. Rukoukset, raamatunkohdat ja Kaskisen tekstit antavat rohkeutta toimia yhteisen voiman lähteenä.

Kirja antaa rohkeutta siihen, että jokainen pystyy toimimaan hyvyyden voimana toiselle ihmiselle. Tätä harjoittamalla heijastuu Jumalan rakkaus. Hyvyyden voima voi olla tarjolla joka päivä meille jokaiselle. Se ei vaadi paljon ja se on jokaisen tavoitettavissa oleva asia.

Tämä kirja muistutti ainakin minua siitä, miten tärkeää toisen kohtaaminen on. Kun kohtaat toisen niinkuin haluaisit itse tulla kohdatuksi, varmasti saat sen moninverroin takaisin. Jollekin jo tervehtiminen ja hymyn antaminen voi olla todella merkittävää. Jumala antakoon meille voimia tähän haasteeseen.

Kirjaan on helppo palata, tekstit eivät ole kovin pitkiä. Kirjan herkkä kuvitus sopii teokseen hyvin. Löysin kirjasta ajateltavaa. Jäi myös sellainen tunne, että näinhän tämä asia on. Kirja tarjoaa hyviä paloja arjen kiireiden keskellä ja aikaakaan ei tarvitse paljon ottaa kirjan lukemiseen. Unohtamatta kuitenkaan Jumalan tärkeää sanomaa.

Kaisa Tiainen

Lukutuoli