Kelkkamäen hautausmaa

Kelkkamäen hautausmaa sijaitsee Kelkkamäentiellä Lievestuoreella, noin viiden kilometrin päässä Lievestuoreen kirkosta.

Kelkkamäessä on käytössä arkku­- ja uurnahauta-alueet, muistolehto ja sirottelualue. Uurnahaudat ovat ns. sukuhautoja, joissa on neljä erillistä uurnapaikkaa ja mahdollisuus oman muistomerkin pystyt­tämiseen. Muistolehtoon tuhka laitetaan uurnassa. Muistolehtoon haudatuille vainajille voidaan laittaa muistolaatta alueella oleviin muistomerkkeihin. Tuhka voidaan sirotella erilliselle sirottelualueelle ja siellä on mahdollista asettaa muistolaatta.

Hautausmaalla on muualle haudattujen muistomerkki, jonne voi sytyttää kynttilän tai tuoda kukkia.

Kelkkamäessä on erillinen tunnustukseton hautausmaa-alue, jossa ei ole yleisiä uskonnollisia tai aatteellisia tunnuskuvia. Kenellä tahansa Laukaan kunnan asukkaalla on oikeus tulla haudatuksi tun­nustuksettomalle hauta-alueelle. Haudalle saa sijoittaa vainajan oman tunnustuksen mukaisen ja muuten hyväksyttävän hautamuis­tomerkin. Tunnustuksettomalla alueella on hautasijoja niin uurna- kuin arkkuhautaukseenkin.

Tietoja hautapaikoista saa Kelkkamäen hautausmaanhoitajalta.

Kappeli

Kelkkamäen siunauskappeli valmistui vuonna 1961. Kappelin ovat suunnitelleet Arvi ja Pirkko Ilonen.

Puurakenteinen kappeli on pulpettikattoinen ja suuri-ikkunainen. Kappelin jatkeena olevaan seinämään kiinnittyy tornimainen metallikehikko kelloineen.

Kelkkamäen kappeli ulkoa

Kelkkamäen kappeli sisältä

Sankarihautausmaan muistomerkki

 

Muualle haudattujen muistomerkki