Tervetuloa rippikouluun!

Rippikoulu on kasteopetusta, matka tärkeiden asioiden äärelle. Rippikoulussa pohditaan kysymyksiä rakkaudesta, Jumalasta, elämästä ja kuolemasta. Rippikoulu on matka omaan itseen ja yhteyteen toisten ihmisten ja Jumalan kanssa.

Seurakunta kutsuu rippikouluun kaikkia 15 vuotta täyttäviä jäseniään. Myös kirkkoon kuulumaton voi osallistua rippikouluun. Rippikouluja on monenmuotoisia ja jokaiseen rippikouluun kuuluu seurakuntayhteysjakso.

Rippikoulu huipentuu konfirmaatioon, joka on nuoren ja koko perheen juhla.

Kaikesta rippikouluun liittyvästä voit ottaa yhteyttä rippikoulutyöstä vastaavaan pastoriin Jaakko Sääskilahteen, puh. 050 4370 881 tai @evl.fi.

Vuoden 2020 rippikouluihin ilmoittautuminen on päättynyt.

Rippikoulu muualla

Voit käydä rippikoulun myös muualla kuin Laukaan seurakunnassa, esim. kristillisten järjestöjen rippikouluissa. Suoritat tuolloinkin seurakuntayhteysjakson omassa kotiseurakunnassasi.

Erityistä tukea tarvitseville kehitysvammaisille ja autistisille nuorille järjestetään tarpeen mukaan oma pienryhmärippikoulu. Lisätietoja voi kysyä Keski-Suomen kehitysvammaistyön pastori Maarit Nuopposelta, p. 045 657 5715. Mikään vamma tai sairaus ei ole este rippikoululle.

Ulkoläksyistä

Jos kysytään vanhemmilta sukupolvilta, niin he voivat kertoa, että rippikoulussa opeteltiin ulkoa monenlaista. Nykyään ns. ulkoläksyjen määrä on vähentynyt, mutta ei poistunut kokonaan. Ulkoläksyt löytyvät sivun oikeasta laidasta ja riparipassista. Ulkoläksyt suoritetaan yksi kerrallaan.

Ulkoläksyjä ei opetella vain huvin vuoksi. Monet niistä ovat sellaisia, jotka seurakunta lausuu esimerkiksi jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa yhdessä.

Jos sinulla on jokin diagnosoitu oppimishäiriö, joka vaikeuttaa ulkoläksyjen suorittamista, kannattaa siitä keskustella mahdollisimman varhain oman rippikouluohjaajan kanssa ja sopia, miten ulkoläksyjen suorittaminen onnistuu.